€42,50
Ooit gedacht dat Champagne het summum was van mousserende wijnen? Think again. Zie hier de 'Barth Hattenheimer Schützenhaus VDP. Erste Lage Sekt Brut Nature'. Zo dat is is een hele mond vol.. Dat klopt, want deze sekt is een ware 'Champagne-killer'. Laten we beginnen met de druiven; 100% rieslingdruiven van een VDP.Erste lage wijngaard. Er zijn maar weinig wijnhuizen die hun sekt van een Grand Cru wijngaard halen. De druiven krijgen een eerste vergisting in grote eikenhouten vaten. Vervolgens gaat de wijn de fles in en komt daar de eerste 60 maanden niet meer uit. Want; hoe langer de gistrijping des te fijner de bubbel is en hoe complexer de smaak zal worden. Na het ontdoen van gist uit de fles (Dégorgeren op z'n Frans) zullen ze niks meer aan suiker en dergelijken toevoegen. Vandaar de droge stijl (Brut Nature = <3 gr/l aan suiker).
Niet voor niets is deze Sekt uitverkozen door Gault&Millau als de nr. 1 Sekt van Duitsland. Pop the bottles baby!
Zie hieronder een foto van Mark Barth (wijnmaker) die een Sekt aan het 'dégorgeren' is.
In zijn smaak zeer rijk, fris en complex. Verfijnde bubbel en een zeer lange afdronk.
Wine Facts:
Eerste vergisting in grote eikenhouten vaten. Tweede vergisting volgens 'Methode Traditionelle' op de fles.
60 maanden gistrijping. Geen dosage.
Restsuiker: 0,3 gr/l
Restzuur: 7,0 g/l
Druiven | Riesling |
---|---|
Land | Duitsland |
Streek | Rheingau |
Vintage | 2018 |
Alcoholpercentage | 12,5% |
Biologische Wijn | Ja |
Inhoud | 0.75L |