0,00

Mandje

Veilig afrekenen
Gratis bezorgd vanaf € 65,-
0
Gratis bezorging vanaf € 65,- in Zwolle
Buiten Zwolle vanaf € 125,-
Snelle levering
Geselecteerde topwijnen

Weingut Weber Frühlingsplätzchen Riesling

Voor: 

17,50

De Weber Frühlingsplätzchen Riesling is een 'lagenwein' van hoogwaardige kwaliteit. Rijke volle stijl die nu al licht gerijpt is. De Mozinger Frühlingsplätzchen is een van de topwijngaarden van de Nahe.

Het familiewijnhuis Weber bestaat reeds sinds 1732 en heeft daarmee een rijke historie in de Duitse wijnbouw. Momenteel staat de jonge en talentvolle Laura Weber aan het roer van het wijnbedrijf in Monzingen. Zij is de 11e generatie wijnmaker en neemt daarmee het roer over van haar ouders; Udo en Sabine Weber. Wat interessant te melden is dat Laura de 53e wijnkoningin is geweest van de Nahe. Dit is een behoorlijke prestatie geweest gezien kennis een absoluut vereiste is. In het jaar dat ze wijnkoningin is geweest vertegenwoordig je de gehele regio dmv proeverijen en lezingen. Ook is zij ‘Jungwinzerin’ van het jaar 2017/2018 in Duitsland geweest. En daarmee ook hoge beoordelingen in Eichelmann, Vinom en Gault & Millau.

In Monzingen bezitten ze percelen van de beste wijngaarden van de Nahe. Denk daarbij aan de Monzinger Frühlingsplätzchen en Halenberg. Sinds een tijdje maakt ze daar ook wijnen van onder het label Edition L. Te herkennen aan de kleurrijke etiketten.

Extra informatie

Alcoholpercentage

12,5%

Biologische Wijn

Nee

Inhoud

0,75L

Land

Duitsland

Streek

Nahe

Vegan

Nee

Vintage

2019

Wijnhuis

Weingut Weber

Copyright © 2021 Vinotheekvintage.nl