0,00

Mandje

Veilig afrekenen
Gratis bezorgd vanaf € 65,-
0
Gratis bezorging vanaf € 65,- in Zwolle
Buiten Zwolle vanaf € 125,-
Snelle levering
Geselecteerde topwijnen

Weingut Weber Auf der Ley Riesling

Voor: 

25,00

De Weber 'Auf der Ley' Riesling is een witte wijn van hoge kwaliteit. Druiven afkomstig van de Monzinger Frühlingsplatzchen. Deze wijngaard wordt als een van de beste van de regio gezien. Een riesling een wat warmer karakter maar met typische riesling geuren. Mega lange afdronk. Top!

Het familiewijnhuis Weber bestaat sinds 1732 en heeft daarmee een rijke historie in de Duitse wijnbouw. Momenteel staat de jonge en talentvolle Laura Weber aan het roer van het wijnbedrijf in Monzingen. Zij is de 11e generatie wijnmaker en neemt daarmee het roer over van haar ouders; Udo en Sabine Weber. Wat interessant te melden is dat Laura de 53e wijnkoningin is geweest van de Nahe. Dit is een behoorlijke prestatie geweest gezien kennis een absoluut vereiste is. In het jaar dat ze wijnkoningin is geweest vertegenwoordig je de gehele regio dmv proeverijen en lezingen. Ook is zij ‘Jungwinzerin’ van het jaar 2017/2018 in Duitsland geweest. En daarmee ook hoge beoordelingen in Eichelmann, Vinum en Gault & Millau.

In Monzingen bezitten ze percelen van de beste wijngaarden van de Nahe. Denk daarbij aan de Monzinger Frühlingsplätzchen en Halenberg. Sinds een tijdje maakt ze daar ook wijnen van onder het label Edition L. Te herkennen aan de kleurrijke etiketten.

Extra informatie

Alcoholpercentage

12%

Druiven

Riesling

Inhoud

0,75L

Land

Duitsland

Streek

Nahe

Vintage

2022

Wijnhuis

Weingut Weber

Copyright © 2021 Vinotheekvintage.nl